• slide image
  • slide image
  • slide image

MVCO Nieuwsoverzicht

apr 26

Kennismakingsdag wedstrijd schaalvliegen


De schaalwedstrijd van afgelopen zondag was een groot succes. Zondagochtend waren de weergoden goed gezind. Patrick Weijts en Rene Welten hadden een lekker bakje koffie gezet.

De eerste vliegers arriveerde rond de klok van 10.00 uur. Na een lekker bakje koffie en een stukje cake gaf Bert v Eijk (voorzitter sub commissie schaakvliegen) de aftrap. Door de geweldige opkomst van 25 vliegers moest de presentatie opgesplitst worden. Er werd duidelijk uitleg gegeven op welke onderdelen de vliegtuigen beoordeeld worden. Vanaf het ontwerp tot het eindresultaat, gevolgd door de vliegfiguren.

Rond de klok van 13.00 uur werden de kisten warmgedraaid en had Gerrie vd Oetelaar de bakpan roodgloeiend staan voor een lekker broodje hamburger.

De vliegers vertoonde hun kunsten, rustig en precies volgens het boekje probeerde ze hun figuren te vliegen. Vanuit onze club hadden twee leden zich opgegeven, Christ vd Ae en Ralph vd Oetelaar. Christ moest i.v.m zijn blessure helaas verstek laten gaan. Ralph heeft dit ruimschuit gecompenseerd. Hij startte zijn nieuwe aanwinst een B25 bommenwerper. Bij uitstek een schaalmodel, maar ja wij kennen Ralph. Hij toonde zijn vliegkunsten waarop Bert v Eijk lachend zei "meskant vliegen in een tempo van pylonracer, ja ja".

Al met al kan gezegd worden, een geslaagde middag voor zowel het schaalvliegen als voor onze club. We hebben immers voor meer dan €120 aan snacks en drank verkocht. Bert v Eijk bedankte ons voor de gastvrije ontvangst.

De voorzitter Fons Pije

Een impressie van dit evenement kunt u bekijken in ons foto-album. Interesse in modelvliegen? Neem dan contact met ons op of kom eens kijken op ons veld aan de Ruiting te Haaren.

Volg ons op facebook

Laatste nieuws

  • Knuffelvliegen 2018
    Op zondag 6 mei 2018 hebben 48 knuffels het luchtruim verkend.
  • Opening vliegseizoen 2018
    De opening vliegseizoen van afgelopen zondag was een groot succes.
Weersverwachting Oisterwijk