• slide image
 • slide image
 • slide image

MVCO Activiteitencommissie

MVCO Activiteiten

De MVCO Activiteitencommissie organiseert een aantal jaarlijkse terugkerende activteiten.

Snertvliegen

Het snertvliegen wordt uitsluitend georganiseerd bij sneeuw, strenge vorst en bittere kou. Ondanks het weer zijn er over het algemeen veel modelvliegtuigen en wordt er druk gevlogen. Er is brood, spek en uiteraard snert om na een vlucht in de ijzige kou weer op te warmen voor de volgende ronde. 

Opening vliegseizoen

Elk jaar wordt het nieuwe vliegseizoen in het begin van de lente feestelijk geopend. Onder het genot van een hapje en een drankje wordt er met zo veel mogelijk verschillende modellen gevlogen om het vliegseizoen te openen.

Combatvliegen

Bij het combatvliegen wordt er gevlogen met depron "wegwerp" modelvliegtuigen. Elk model heeft vijf meter crêpepapier aan de staart en het is de bedoeling om punten te scoren door het crêpepapier van een ander vliegtuig met de propeller van je eigen model door te knippen. Een mid-air behoort tot de mogelijkheden, spektakel gegarandeerd.

MVCO Combat Team 2013

Knuffelvliegen

Bij het knuffelvliegen kunnen de kinderen en kleinkinderen van de leden hun knuffel laten kennismaken met het modelvliegen. De knuffel krijgt een vlucht aangeboden en na een succesvolle luchtdoop krijgt hij een vliegbrevet uitgereikt. Ondanks de soms wat wilde vlucht is er nog nooit een knuffel luchtziek geworden. Al met al een gezellige middag voor jong en oud. Uiteraard ontbreekt een hapje en drankje niet.

Club-barbeque

Een keer per jaar wordt er in de zomer een club-barbeque georganiseerd. Gegarandeerd een gezellige avond voor de leden met aanhang. Als bonus gaven de nachtvliegers afgelopen jaar na zonsondergang een spectaculaire show met modellen die waren uitgerust met de nodige kermisverlichting.

Open dag

Aansluitend op de club-barbeque wordt een open dag georganiseerd voor de omwonenden van het MVCO Veld. Iedereen neemt zoveel mogelijk modellen mee zodat we continue de nodige vliegdemonstraties kunnen geven. Naast de vliegdemonstraties is er een permanente static show. Uiteraard wordt er gezorgd voor een hapje en een drankje en is er voor de kinderen het nodige vermaak.

Party / Fun Fly

De Fun Fly is een clubwedstrijd waarbij de deelnemers diverse opdrachten moeten uitvoeren. Zoals tijdvliegen, zo veel mogelijk loopings in een minuut, doellandingen etc. Kortom, een gezellige dag met veel vliegplezier.

Sluiting vliegseizoen

Aan alles komt een einde, ook aan het vliegseizoen. Eind november wordt onder het genot van een hapje en een drankje met zo veel mogelijk verschillende modellen gevlogen om het vliegseizoen af te sluiten. Dit wil niet zeggen dat er in de winter niet gevlogen wordt. De bikkels onder ons vliegen ook bij 10 graden vorst.

 

Volg ons op facebook

Laatste nieuws

 • Vanaf 11 mei MVCO veld weer beperkt beschikbaar.

  Sinds de beperkende maatregelen van de overheid in het kader van het tegengaan van de verspreiding van het Corona-virus van kracht zijn geworden is ons modelvliegveld gesloten geweest.

  Na een periode van 8 weken worden de beperkende maatregelen per 11 mei zodanig versoepeld dat het weer mogelijk wordt (beperkt) gebruik te maken van het veld.

  Beperkt, want de situatie is nog lang niet weer ‘normaal’. Terug naar ‘normaal’ zit er voorlopig ook nog niet in. De fase waarin we vanaf maandag komen wordt ook wel herstart fase 1 genoemd.

 • Jaarlijkse BBQ en Open Dag
  7 en 8 september 2019, jaarlijkse BBQ en Open Dag.
Weersverwachting Oisterwijk