• slide image
 • slide image
 • slide image

MVCO accomodatie- en clubinformatie

Modelvliegclub Oisterwijk

De modelvliegclub Oisterwijk (MVCO) is opgericht op 8 september 1978 en heeft op dit moment bijna 40 leden. De meeste leden zijn zgn funvliegers, enkele leden hebben zich ook toegelegd op één van de wedstrijdelementen binnen de hobby.
Met enige regelmaat worden club evenementen georganiseerd. Geregeld gaan er ook leden hellingzweven in Duitsland en België. Kortom, een actieve vereniging met een ongedwongen sfeer.
Meer weten? Kom eens een kijkje nemen op ons veld. Je kunt je vooraf even aanmelden via het contactformulier of telefonisch.

Ons perfect onderhouden veld, ca 1 hectare groot, is gelegen aan de Ruiting (naast nummer 12) in Haaren. We hebben een groot terras van ca. 40 m2 en een ruim clubhuis voorzien van water, licht, internet, webcams, koffie apparaat, koelkast, verwarming en toiletten. Tevens is er ruimte om kleine reparaties te verrichten. Buiten is een oplaadpunt (12Vdc / 230Vac) voor de accu’s voor de elektro vliegers beschikbaar.

Als lid van de MVCO mag je gebruik maken van onze accommodatie op maandag tot en met zaterdag van 9.00 uur tot 20.30 uur en op zon- en feestdagen van 13.00 uur tot 20.30 uur.

De MVCO hanteert een handboek voor de leden met voorgeschreven bepalingen en reglementen. Om zelfstandig te mogen vliegen moet je minimaal in het bezit zijn van een geldig KNVvL modelvliegbrevet A. Dit brevet kan worden behaald onder leiding van een clubinstructeur. Sinds kort is het vliegen met 2-takt motoren niet meer toegestaan. 4-takt en elektro modellen dienen te voldoen aan de geluidsnorm van maximaal 80 dB(A).

De kosten van het collectief MVCO / KNVvL lidmaatschap bedragen voor 2020 voor een senior lid € 145,00 per kalenderjaar. Voor een junior lid (tot 18 jaar) bedragen de kosten € 72,50 per kalenderjaar. Je kunt halfjaarlijks instappen.

Via het contactformulier kun je je aanmelden als Aspirant lid.

Volg ons op facebook

Laatste nieuws

 • Vanaf 1 juli MVCO veld weer (bijna) normaal beschikbaar.

  Inmiddels hebben we een periode achter de rug waarin ons veld (zeer) beperkt beschikbaar was.
  Echter, vanaf 1 juli zijn de meeste beperkende maatregelen ingetrokken. 

  De fase waarin we momenteel verkeren wordt ook wel herstart fase 2 genoemd.

  Het toegangshek is weer open en bezoekers zijn welkom. Wel is het nog steeds belangrijk ons te houden aan de algemene Corona maatregelen....

 • Jaarlijkse BBQ en Open Dag
  7 en 8 september 2019, jaarlijkse BBQ en Open Dag.
Weersverwachting Oisterwijk